Rhenen

Wat heeft Rhenen wat Veenendaal niet heeft?

Het antwoord is een hele boel! Om te beginnen heeft Rhenen stadsrechten en Veenendaal niet. Daarnaast staat een van de grootste dierentuinen van Nederland in Rhenen. En wat te denken van de Cuneratoren of het gezellige pittoreske stadscentrum? Het stadscentrum van Rhenen heeft ook een aantal landelijke ketens als de Hema, Bruna en de Shoeby en daarnaast vinden we er legio speciaalzaken. Zo zijn de saucijzenbroodjes van Bakkerij de Jong in de wijde omtrek bekend.

Rij je door Rhenen heen dan wil je ook graag de auto uit. Het pittoreske stadscentrum trekt ook veel dagjesmensen aan en dat is in de zomer zeker te zien. De Cuneratoren torent hoog boven Rhenen en de Rijn uit en is hét gezicht van Rhenen. De ijsjes vinden gretig aftrek bij ijssalon Martino en dan hebben we het nog niet gehad over de zeer gezellige terrassen van Piatto, Sal Do Mar, het Oude Gemeentehuis, de Koning van Denemarken en de grote trekpleister langs de Rijn, Grandcafé Moeke.

Voor een stad met 20.203 inwoners (gemeten per 1 januari 2021) heeft Rhenen enorm veel te bieden. Zo is er een middelbare school en een zwembad, maar ook een vereniging voor (onder andere) voetbal, tennis, korfbal, basketbal, volleybal en gymnastiek. Tevens kent Rhenen een jaarlijks terugkerend evenement met bezoekers uit heel Nederland, de Rijnweek. Een week lang komen Nederlands grootste artiesten langs om het publiek te vermaken. Dankzij sponsoren is dit een gratis evenement en dat toont ook wel de samenleving in Rhenen aan. De Rijnweek bestaat uit een festivalplein en een kermis. Op Koningsdag staat het stadscentrum van Rhenen vol met kraampjes. Overal klinkt muziek, overal is iets te doen en volgens velen is Koningsdag in Rhenen het gezelligste uitje op Koningsdag in de regio.

Naast Rhenen behoren Elst en Achterberg ook tot de gemeente Rhenen. Elst (Utrecht, niet te verwarren met Elst Gelderland) heeft onder andere 2 voetbalclubs en een tennisvereniging en Achterberg heeft ook een lokale voetbaltrots.

Wil je weten wat wij voor jou in Rhenen, Elst of Achterberg kunnen betekenen? Laat het ons gerust weten via onderstaand contactformulier en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.